Ons huisartsencentrum heeft als logo en als naam de rode meeuw en is samengesteld uit de twee praktijken die voordien al aanwezig waren in de nieuwbouw in het noordelijke deel van Enkhuizen. De duidelijke trend in de huisartsenzorg is schaalvergroting. Veel voordelen, maar ook nadelen!

In 1999 heeft de huisartsengroep Enkhuizen, bestaande uit alle 6 aanwezige praktijken besloten tot de ontwikkeling van 2 huisartsencentra;

In november 2008 konden we eindelijk met trots de deuren openen van ons kleurrijke huisartsencentrum. Sinds onze start is er en staat er nog het een en ander op stapel. De basis in onze bedrijfsvisie is een prettige plek voor patient en werknemers te willen zijn, waar we met elkaar uitstekende wijkgerichte huisartsenzorg kunnen bieden.

In de binnenstad is het huisartsencentrum Bindeveste de 2e zogenaamde HOED (huisartsen onder één dak) in Enhuizen. Met onze collega's a;daar is er een prima samenwerking.

De naam de is geleidelijk ontstaan; Het gehele woon-zorg-project is in de gehele voorbereiding project Locatie Meeuwenlaan genoemd. De werknaam van onze maatschap was dan ook ‘de meeuw’. In de traditie van de witte duif, de koperwiek, de bonte veer, dachten we nog aan de zilvermeeuw. Maar waarom zilver, als we gaan voor goud? Nu bestaat er een mooi verhaal van Toon van Tellegen (tevens huisarts!) over een geheel blauwe wereld waarin een meisje nog 1 rode meeuw terugwenst. Mooi troostrijk verhaal. Het logo heeft daarnaast een suggestie van een fragiel rood kruis. Vandaar.